Sommar?

Publicerat: 2009-02-27 14:51:57
Ja, man börjar ju undra. 15,5°C och sol. S-k-ö-n-t! Kom nyss in. Det tar emot att sitta inne, men plugga måste jag verkligen göra. Usch. Idag skulle man haft hund. Skulle kunna vara ute i det vackra vädret i timmar. Men nä. Jag ska sitta med näsan nertryckt i min illaluktande historiebok. Lockande. Hur är vädret hemma i Luleå?

270209

Publicerat: 2009-02-27 11:56:19
Då var det fredag. Blir en riktig slapparfredag för min del. Fast det är det väl alltid i och för sig. Ska strax promenera iväg. Känner att jag behöver lämna huset och filosofera lite för mig själv ett tag. Kolla runt lite i de lokala affärerna och speciellt djuraffären, som alltid. Har ju alltid varit och vandrat runt på hundsidan, men nu blir det att flytta över till andra sidan. Nämligen kattsidan. Vi har nämligen hittat en jättetrevlig (och rolig) uppfödare som ska para två honor snart. Den ena inom drygt två veckor och den andra aningen senare. Hon trodde att chanserna var stora att vi kunde få oss en kisse eller två från dessa kullar. Spännande! Ytterligare en sak ni kan få hålla tummarna för.

I övrigt ska jag försöka plugga lite. Min historiebok luktar så fruktansvärt illa att det alltid börjar vända och vrida sig i magen på mig. Kan inte koncentrera mig och till slut måste jag alltid ge upp. Någon som har en bra lösning på det problemet? Det är inte nådigt, alltså. Sedan blir det nog att se lite DVD. Jonathan köpte The Blue Planet åt mig igår. En helt fantastisk box med massvis av dokumentärer om havet och alla varselser i det gjort av BBC. Dom gör enligt mig de absolut bästa dokumentärerna. Självklart är det Sir David Attenborough som är berättarrösten! Nördig som jag är så älskar jag dokumentärer särskilt om djur och haven. Det är så himla fascinerande! Så vilken box kunde vara bättre för mig? Tack Jon! ♥

Neeeeeeeeeeeeeeej!

Publicerat: 2009-02-25 17:01:31
Okej, jag har hittat en superstor nackdel med att bo i England. Jag missade, helt och totalt, fettisdagen! Ingen semla för min del inte. Jag hade inte ens en tanke på det. Åh, vad jag hade velat ha en semla. Har i och för sig ätit en i år men den var inte särskilt god. Det första jag ska göra när vi flyttar in i lägenheten är; laga massssssor med köttbullar (går ju alltid att frysa ner), baka kanel- och vaniljbullar och göra semlor. 

250209

Publicerat: 2009-02-25 13:11:04
Känner mig hängig idag. Rent av lite sjuk. Kanske var det därför jag var så slö och lealös igår? Har huvudvärk och sådan där typisk febertrötthet i kroppen. Ni vet när man bara känner att någonting inte står rätt till? Nåja, skitsamma. Idag kommer att vara skrämmande lik igår. Lite plugg, lite jobbsök, lite hockeyträning och massor med vila. Hockeyträning, ja! Jonathan håller på att lära mig spela hockey. Inte ishockey, utan landhockey. Det är lite knepigt och konstiga regler men ganska så roligt faktiskt. Jonathan tycker att jag är lite av en naturbegåvning, men ja... Det kan diskuteras, tro mig! Skitsvårt, ju. Igår höll jag på att träna att dribbla med bollen. Man får nämligen bara använda en sida av klubban och man får bara vrida klubban med vänsterhanden. Jag som inte kan göra någonting med hela vänstra sidan av min kropp, har lite problem med det där. Nåja.. Nu ska jag plugga lite, söka jobb och bädda ner mig och se film.


Bara en sådan där dag

Publicerat: 2009-02-24 16:56:47

Dagen har varit lång. Seg. Tråkig. Började plugga lite, men jag har ingen ro att få någonting gjort. Resten av dagen har jag spenderat med att söka jobb. Har skickat in massvis med ansökningar, så vi får väl se om det ger resultat. Tvivlar på det, men det gäller att hålla i tills någon nappar. Dagens schema är tomt. Inga planer. Bara en sådan där tråkig dag. En sådan som man hoppas ska ta slut så fort som möjligt så att en ny dag med ny energi, ny kraft och nya idéer kan ta vid.

En typisk grå vardag. Det är vad det är.

Good and bad news

Publicerat: 2009-02-23 22:40:06
Snacka om att jag var orolig i onödan. Det visade sig bara vara ett ställe som erbjöd utbildningar (som självklart kostade, i vissa fall upp till 102000 kr för 55 dagar) och sedan kunde man få jobb. Tack, men nej tack! I övrigt har vi fått lite andra nyheter. Goda förhoppningsvis. Jonathans föräldrar har fått ett brev där de ska lämna referens till de inneboende i vår lägenhet. Detta betyder att dom mest troligt har hittat en lägenhet och att vi inte behöver vänta så länge som vi befarat på att flytta in. Håll tummarna att dom är ute fort! Dessa nyheter fick Jonathan att vilja fara till IKEA (igen). Sagt och gjort. Vi kom hem med ett soffbord, en lampa och en cool skål jag tänkt använda som fruktskål. Vi bestämde oss också för vilken tv-möbel vi ska ha, bokhylla, byråer, lampor. Väldigt produktiv dag med andra ord! Nu ska vi se film. Godnatt!



Liten bordslampa, blir en större variant i vitt också, när de finns i lager

Nervös!

Publicerat: 2009-02-23 15:02:45

Känner mig som en cirkusapa i mina nya kläder. Är skitnervös och vill helst av allt bara kräkas. Önska mig lycka till!

Liten bildspecial; Arsenal - Sunderland

Publicerat: 2009-02-23 11:55:03



Vi hade perfekt överblick


Nervös (ja, jag var faktiskt skitnervös! fråga inte varför)


Målvaktsuppvärmning - Almunia och Fabianski


Sunderland


Uppvärmning


Arsenaluppvärmning




Läktarna började fyllas på



Allsång innan avspark






Robin van Persie tar hörna


Folkstockning

Sol. Premier League. Arsenal. Över 60000 fotbollsfans som sjunger för full hals. Kan inte bli mycket bättre än så. Stämningen var otrolig och jag ville aldrig att matchen skulle ta slut. Tyvärr blev det inga mål (trots att Arsenal hade bollen hela tiden och massor med målchanser), men det blir lätt så när motståndarna endast spelar för oavgjort. Efteråt firade Sunderlandfansen som om de vunnit hela Premier League. Hazel lovade i alla fall att vi skulle gå på fler matcher, så att jag åtminstone får fira ett mål. Och pappa, om du vill komma och se fotboll så har Hazel lovat att försöka fixa biljetter till oss! Nu blir det inga fler bilder för internet är så himla segt! Plus att alla bilder bli så små och kvalitén försämras. Nu ska jag duscha, äta frukost, läsa lite och sedan göra mig i ordning. Har ju mitt möte idag. Känner mig skitfånig i mina nya kläder. Inte särskilt "jag" direkt.

Nåja, nu - duschen!

Ready!

Publicerat: 2009-02-21 12:54:09



Redo för fotboll! Självklart åker Arsenaltröjan på över. Man vill ju inte vara en svikare! Solen skiner och humöret är på topp! Ha en bra dag, allihop! Det kommer jag ha.

New discovery

Publicerat: 2009-02-21 12:03:04
Att färga håret på sig själv i ett dåligt upplyst rum är svårare än det låter. Gjort är det i alla fall och jag får hoppas att resultatet blir bra. Kan då inte bli mycket sämre än det redan var! Får bara hoppas att jag inte har några färgfläckar i nacken så att man går och skämmer ut sig.

Golden arches

Publicerat: 2009-02-20 22:01:37

Jag är mätt. Äckligt, proppfullt mätt. Sådär "jag-kan-inte-röra-mig-eller-sitta-upp-som-en-normal-människa-mätt". Orsaken stavas McDonalds. Min mage har expanderat typ fem storlekar och jag ska bara lägga mig ner och njuta över att det är fredag och helg. Över att min dröm kommer att gå i uppfyllelse imorgon. Jag på Emirates Stadium. Och Arsenal.

Ibland leker livet..

Kanske finns det hopp ändå?

Publicerat: 2009-02-20 17:48:58

Låg i godan ro och läste min bok när mobilen ringde. Min engelska mobil, det vill säga. Flög upp och såg efter vilket nummer som visades i displayen. Okänt såklart. De enda som har mitt engelska nummer är Jonathan och Gill. Svarade och till min lycka så var det faktiskt någon som sett mitt CV och ville boka ett möte och prata om eventuella jobb. ÄNTLIGEN! Självklart är det inte som att jag har fått jobb direkt. Många av mina ansökningar har inte ens gått fram till arbetsgivaren eftersom jag inte har "den erfarenhet som krävs". På måndag ska jag fara in till London och gå på mitt möte. Kl 16 hos The Financial Training Academy. Jag är redan skitnervös! Håll alla tummar och tår för att jag ska få positiva besked!

Nu ska jag börja göra mig själv lite mer representabel, så att man kan gå ut utan att behöva skämmas. Jag och Jonathan ska fara till Bluewater på ett tag. Vandra runt lite, äta middag och så. Jag måste köpa hårfärg också! Mitt smutsröd/bruna hår tänker jag minsann inte visa upp på måndag. Då springer väl alla i motsatt riktning och det vill vi inte. Och vet ni? Imorgon parkerar jag min svenska rumpa på Emirates Stadium, hoppas på en bra match och en vinst för Arsenal. Oj, vad det händer mycket roligt nu!

Dogfights

Publicerat: 2009-02-20 11:44:25
Usch vad jag är trött! Vaknade kring nio, på grund av byggarbetarna som jobbar här utanför. Ligger och ser på tv. Animal Planet, såklart! Dom utreder misstänkta hundslagsmål. Jag fattar inte vilka sjuka människor som ser nöje i sådant? Det är skrämmade att se hur grymma människor kan vara. Att hetsa hundar, individer, levande varselser till att skada och döda varandra! Att sedan stå och kolla på, jubla och satsa pengar på vem som ska ha ihjäl vem först? Och som om det inte vore nog, så har dom valpar som fightinghundarna får träna på. Dom låter försvarslösa hundar attackeras så att deras hund ska vara väl förberedd för sina fighter. Många gånger är hundarna magra och tvingas svälta. Är dom inte bra nog på att slåss, ja då lämnas dom för att dö. Hur är man funtad som människa då? Jag förstår det bara inte! Det gör mig rent ut sagt illamående. Om dessa hundar, tack och lov, skulle räddas av någon organisation så blir dom med ens avlivade. Det är motbjudande! Och detta har ingenting med raser att göra. En pitbull är en fantastisk familjehund förutsatt att man, som man ska göra med alla hundar vare sig det är chihuahua, rottweiler, pudel eller grand danois, möter deras behov.  Det finns inga aggressiva raser. Aggressivitet är inget naturligt. Det är endast ett tecken på att någonting är fel. Ett tecken på att vi människor gjort någonting fel. Aggressivitet är ingenting som en hund föds med. Aggressivitet skapas!



Döm ALDRIG hunden efter håren!



Charmigare kan ingen vara

Publicerat: 2009-02-19 14:46:51


 






Ord känns endast överflödiga...

Lovade ju att visa

Publicerat: 2009-02-19 13:15:24

6 stora och härdiga glas


6st för £2 (24 kr)


4 st muggar (Konstig och dålig bild jag vet, men ni ser på ett ungefär)


Så söt film



Chokladen höll sig inte så länge..

Detta var vad vi fick med oss hem igår. Brickan orkade jag inte ta kort på, för att jag orkar helt enkelt inte gå ner till köket och hämta den. Den är i alla fall helvit med en grön blomma. Samma serie som muggarna. Allting slutade på inte mer är £17! Vilket är drygt 200 kronor. Billigt och bra!

190209

Publicerat: 2009-02-19 12:14:26
Så var ännu en torsdag här. Kan inte fatta att det är torsdag redan. Tiden går så himla fort! Imorgon har jag varit här i  två veckor. Spännande! Någonting som är ännu mer spännande är fotbollen på lördag. Hazel och jag ska gå och se Arsenal - Sunderland. Gud, vad jag längtar! Jag har ju besökt Emirates Stadium förrut och det är en mäktig arena. Kan bara tänka mig hur mäktig den måste vara under matcher. Jag tror ingenting slår engelsk fotboll, stämningen och sångerna. Eftersom jag är kameralös för tillfället, så ska jag få låna Jonathans kamera och jag lovar att ta massor av kort.


Vad är planerna för idag då? Inte särskilt många. Ska börja på historieprojekt #2 så att jag inte tvingas vara ute i sista minuten igen, som jag var i söndags. Trots all stress att bara kladda ner någonting överhuvudtaget och skita i om det var bra eller inte, så blev det tydligen bra ändå. Fick till min stora förvåning VG+ på det arbetet. Man tackar och tar emot. Inte klagar jag! Här näst blir det alltså en jämförelse av hur kungarna styrde på medeltiden och 1600-talet. Visst låter det intressant? Jag vet att ni är avundsjuka...

Ännu några cravings stillade

Publicerat: 2009-02-18 21:19:06
Ja, så var man några pund fattigare och några saker rikare. Idag blev det 4 grön/vita muggar, 6 st glas och en bricka. Jonathan förklarade att jag måste ha en bricka, vare sig jag vill eller inte, för att alla i familjen har en bricka. Vi hade en liten ceremoni och firade att jag nu officiellt är en tvättäkta medlem av familjen Gray. Nynnade nationalsången och såg högtidlig ut. Vi fick också med oss Rainman (love it!) och en förpackning med Lindor choklad. Jag vet att jag skulle visa vad vi köpte, men jag orkar verkligen inte göra det nu. Gör det imorgon istället. Jonathan är nu och tränar och när han kommer hem ska vi lusläsa IKEA-kataloger likväl som hemsida. Här ska det planeras!

Det rycker i shoppingtarmen

Publicerat: 2009-02-18 17:07:31
Jag som hade tänkt gömma undan mitt skatbo i Jonathans rum hela dagen, men nu är det change of plans. Det verkar som att det inte bara är mina fingrar det kliar i efter besöket på IKEA igår. Det här skrev J till mig i ett mail tidigare idag: If you want to tonight before I go to hockey we can go to ASDA and get our 3 items. If that's ok with you? If it's ok with me?! Dummaste frågan på länge! Älskar flytta hemifrån grejer! Även om man bara tittar. Kan vandra runt i dagar utan att bli uttråkad. ASDA är i alla fall en affär som säljer lite allt möjligt. Dom har superfina saker med bra kvalité, jättebilligt! Eftersom flytten blev uppskjuten så valde vi att varje vecka köpa 2-3 saker till lägenheten. Perfekt tidsfördriv! Plus att man känner sig mer ekonomisk om man får sprida ut kostnaderna över en längre period. I eftermiddag är det alltså dags för denna veckas 3 saker. Vad det blir kommer jag rapportera om senare ikväll.

Åhhh, jag har världens bästa pojkvän! ♥

På min önskelista:

Publicerat: 2009-02-18 14:30:14

Photoshop Elements 925 kr


Nikon D60 4390 kr eller Canon EOS 450D 6279 kr? Kan inte bestämma mig!
Kamera priser taget från Elgiganten

Bad hairday

Publicerat: 2009-02-18 13:04:54

Tur att man inte behöver lämna huset...

180209

Publicerat: 2009-02-18 11:48:56

Har nyss duschat och sitter och lyssnar igenom mitt iTunes bibliotek. Just nu spelas Bob Dylans Baby, Let Me Follow You Down och jag stänger ögonen och njuter. Har hunnit vara uppe ett bra tag nu även fast klockan bara är 10.48. Kunde inte riktigt somna om efter att Jonathan farit till jobbet. Smög upp och hämtade IKEA katalogen och några olika broschyrer vi fick med oss hem igår. Bläddrade, planerade, funderade. Har så mycket idéer att jag inte riktigt vet var alla ska ta vägen. Måste ju se lägenheten först så man vet vilka idéer som är användbara. Jag tror Gill skulle visa oss den nästa månad. Sitter nu och kollar på olika tv-bänkar.






Några godingar jag funderar på. Alla från IKEA

IKEA

Publicerat: 2009-02-17 23:23:04

Vi har nyligen kommit hem från IKEA. Såg så himla mycket fint och nu har jag ännu mer huvudvärk av alla idéer och planer som bubblar runt under pannbenet. Vi fick med oss lite småsaker hem och ett nattduksbord åt mig. Vi skulle köpa ett soffbord också, men det vi ville ha fanns inte. Eller jo, det fanns men inte i den färg vi ville ha. Typiskt va? Det här fick vi med oss hem den här gången:


Små assietter (£1,46/st) och skålar (£1,46/st)

Sängbord (byrå egentligen) £24,47

Tavla £4,89 och ram £1,95

San Quentin

Publicerat: 2009-02-17 17:42:55


Jobbsök och IKEA

Publicerat: 2009-02-17 14:43:02
Jag hade tänkt sova ut riktigt länge och mysa i sängen med filmer idag, då jag har en gräslig huvudvärk. Men nej, Gill kom och väckte mig och frågade om jag ville följa och göra några ärenden. Okej, sa jag och iväg for vi. Hon skulle posta iväg några böcker och lämna in kläder som inte används till välgörenhet. Vi passade på att gå förbi Sainsbury's och se om dom hade några lediga jobb, men det visste dom inte. Allt sådant fanns på internet. Gill fixade också så att jag numera har min egna nyckel. Skönt, då kan jag komma och gå som jag vill vare sig någon är hemma eller inte. När vi kom hem igen så var det bara att sätta igång och söka jobb. Hittade några som kan vara aktuella för mig, så förhoppningsvis nappar någon. Ska registrera mig på (ännu) fler jobbsökningssidor och se vad som finns.

I eftermiddag när alla kommit hem så ska vi fara till IKEA. Vi ska kolla på lite möbler och diverse saker till lägenheten. Vi kommer förmodligen inte köpa särskilt mycket, i alla fall inte i möbelväg, då vi har lite dåligt om förvaringsutrymme. Kanske lite småsaker får följa med hem, men det återstår att se. Vi ska äta middag där också, då vi kanske kommer att komma hem lite väl sent. Swedish meatballs, kanske? Så att man får känna sig lite som hemma.

My new leatherjacket

Publicerat: 2009-02-16 14:10:59
Dagens humör: Pigg och glad
Dagens väder: Sol med lite moln
Dagens favorit: Min nya skinnjacka




Bilderna gör den absolut inte rättvisa (eller mig heller för den delen! mitt hår är inte så där rött, förresten)! Den är skitsnygg och jag älskar den! Nu ska jag kila ut i solen och få annat att tänka på. Ska blåsa bort molnen från mitt sinne. Jag orkar inte med allt det där längre. Jag ska inte ödsla mer tid på att oroa mig och ha magont och lida av sömnbrist längre. Jag förtjänar bättre och nu ska jag bara lägga ner min tid på sådant som får mig att må bra! Jag kommer ge dig den tid och kärlek du förtjänar, men precis som ordets innebörd så måste du förtjäna den först.

Helgen som varit

Publicerat: 2009-02-15 22:07:59

Det har varit lite dåligt med uppdatering. Dels för att jag upptäckt att laddaren till datorn inte passar in i omvandlaren jag har. Så typiskt. I alla fall. Igår började dagen tidigt. For till banken och nu äntligen är dom nöjda. Förhoppningsvis kommer dom att godkänna mig och jag kommer att få öppna det där jäkla kontot. Sedan for vi hem och såg tv i typ 20 minuter och sedan var det dags för Jonathan att spela match. Den slutade oavgjort 1-1, men var en riktigt bra match. (Nej, jag har inte lärt mig reglerna än men det såg bra ut). Var riktigt skönt. Satt ute i solen och njöt. Den högra sidan av mitt ansikte var på solsemester i Spanien någonstans. Tyvärr hade jag nog glömt fötterna hemma i Luleå. Sedan for vi till klubben ett tag. Vi stannade inte så länge eftersom de flesta for hem tidigt då det var Alla hjärtans dag. Jag och Jonathan fortsatte då till några affärer där jag skulle fråga om sladden till datorn. Inga positiva besked där inte. Hepp! Mamma lovade i alla fall att kolla på internet och se om hon hittar någonting. Vi kom i alla fall inte hem tomhänta. Nej, Jonathan bestämde sig för att köpa en tv. Denna Toshiba 40" är numera våran:



Bara £499! Vilket fynd


Sedan hämtade vi hem lite mat och bara myste. Hela dagen idag har jag pluggat. Eller försökt i alla fall. Jonathan klev upp tidigt och for för att coacha. Nu ska jag gå och borsta tänderna och sedan se Eddie Izzard. Godnatt!

Äntligen!

Publicerat: 2009-02-13 21:28:38

Som ni kanske märker har jag äntligen fixat internet till min dator. Eller rättare sagt så har Gill fixat det. Skönt! Idag har varit en lång dag. Kring halv tio for jag och Ray in till London och lyckades ta oss till Settles Street där mitt möte var inbokat. Trots att vi fick sitta i tre olika väntrum för ett och samma möte så gick det relativt fort. Sedan tog vi bussen till Liverpool Street och började vandra i jakt på jobbagenturer. Hittade ett par stycken men ingen var särskilt positiv. På grund av den financiella krisen så har många med mycket (och lång) arbetserfarenhet fått sparken. Alla jobb kommer i stort sett gå till dom eftersom dom redan har både arbetserfarenhet och kvalifikationer. Lilla jag som inte har varken det ena eller det andra har därför inte dom bästa chanser, men jag ger inte upp. Har i alla fall fått en massa lappar med emailadresser och hemsidor som jag ska undersöka här framöver. Imorgon ska jag fara och se när Jonathan spelar hockey. Sedan ska vi ner till hockeyklubben och sedan fara och handla hem lite gott. Filmkväll kommer det att bli! Har övertalat Jonathan att vi ska se Walk the line som vi köpte förra helgen.



Nu ska jag försöka göra lite historia och sedan ska vi se Gordon Ramsay klockan nio. Ska försöka övertala Jonathan (inte så svårt kanske..) att vi ska se film efter det också. Kan inte få nog av filmer.

Mer jobbsok

Publicerat: 2009-02-12 22:02:34
Imorgon ska jag upp tidigt. Ska in till centrala London och fixa mitt National Insurance Number. Hoppas det kommer ga bra och att det inte blir nagot tjorv. Jag blev inte ensam hemma sarskilt lange idag. Jonathan fick aka hem eftersom det inte fanns nagonting for honom att gora. Vi for till Bluewater och at lunch samt sokte jobb. Hittade ett som jag verkligen vill ha, men ja.. Det kanns som att chanserna ar valdigt sma. Naja, inte mycket att gora at. Shoppade lite ocksa (jag vet!). Kopte en skitsnygg jacka. Fick en superskon och fin sjal av Jonathan i Alla hjartans dag present. Jag kopte ocksa lite nodvandigheter som en harborste och rakhyvel. Sedan kunde jag inte riktigt halla mig sa jag kopte en skiva till Jonathan i Alla hjartans dag present. Sa var det avklarat! Vi ska bara ha en lugn hemmakvall pa lordag. Se lite film och bestalla hem mat. Bara mysa. Nu ska jag och Jonathan slass om vilken film vi ska se. Tidig morgon imorgon som sagt.

Godnatt!

Ensam hemma

Publicerat: 2009-02-12 11:35:24
Ja, idag har jag lamnats at mitt ode. Jonathan och Gill jobbar och Ray och Hazel har farit till Cambridge. Har sitter jag yrvaken med frukost i magen. Solen skiner, men molnen ar forvanansvart manga. Ska duscha och sedan promenera till Boots och kopa lite nodvandigheter. Kolla runt lite i de lokala affarerna. Kanske ata lite lunch pa McDonalds. Vem vet? Plugga ska jag da gora. Skriva en jamforelse over Grekland och Rom. Senare idag ska vi kanske fara till Bluewater igen. Kanske. Kanner mig frusen och lite ensam. Det har aldrig slagit mig forut hur dott ett hem kanns utan husdjur. Utan hundar. Fast a andra sidan har jag aldrig behovt kanna av det. Tack och lov. Langtar tills vi far skaffa var valp.

 
Which one will it be?

Jobbsokande

Publicerat: 2009-02-11 21:16:02
Det ar kort sagt vad dagen har bestatt av. Vaknade tidigt och for till Dartford. Lamnade in mitt CV pa nagra olika agenturer. Dom lat inte sarskilt uppmuntrande. Finanskris hit och finanskris dit. Fick lite information om att skaffa ett National Insurance Number. Det visade sig bara vara en lapp med ett telefonnummer. Ringde dom och bestallde ett mote och da blir det forhoppningsvis fixat. Pa fredag ska jag och Ray in till London, ga pa motet och sedan lamna in mitt CV hos nagra agenturer inne i London. Far hoppas att dom ar lite mer hoppfulla dar. Nar vi svangde upp pa uppfarten stod Jonathans bil redan dar. Klockan elva! Det visade sig att det inte fanns sa mycket jobb att gora sa han fick fara hem. Vi tog oss nagonting och ata och sedan tog vi en svang till Dartford (igen! fjarde gangen for mig sedan i mandags) och kopte lite saker till lagenheten. Vi har bestamt oss att kopa nagra saker i veckan for att slippa kopa allting samtidigt. Plus att det ger oss lite att gora i vantan pa flytten. Det blev ett snyggt set med 4 tallrikar, 4 skalar och 4 assietter. Vi kopte aven underlagg och ett set med 4 glas. 

Efter koksshoppandet akte vi en svang till Bluewater. Gick runt och letade efter skyltar dar affarer annonserade om lediga jobb. Hittade och ansokte om tre stycken, sa vi far halla tummarna. Jonathans kompis visste eventuellt ett jobb som kanske var ledigt. Har skickat mitt CV dit ocksa, sa hall tummarna for mig! Nu sitter jag bara och halvser pa Hairspray. (Tanker mest pa mamma nar hon sitter och skriker; "Ahh, John Travolta ar sa sot!") Jonathan ar och tranar och kommer inte hem forran om 1½ timme. Ska forsoka gora nagonting vettigt av mig sjalv. Kanske trana lite. Hmm...

Hangig

Publicerat: 2009-02-10 12:49:37
Usch, mar inte alls sarskilt bra idag. Fick jatteont i huvudet igar kvall och idag har det blivit annu varre. Dagens planer blev darmed installda. Jonathan trodde att vi skulle ga ut och ata middag idag, sa det blir formodligen det enda jag gor idag. Bortsett fran att sova och se film. Nu ska jag ga och fa mig lite frukost och sedan (som sagt) se film.

Ha det!

Inte tillrackligt bra pa att shoppa

Publicerat: 2009-02-09 20:15:10

Har fortfarande inte fatt oppna ett bankkonto. Jag maste tydligen ha med mig bevis pa att jag bor pa adressen som vi angav. Efter motet pa banken gick vi for att shoppa. Fick med mig en kostym (jacka och byxor), en kjol, tva blusar och tva par skor. Nar jag kom hem och visat Jonathan kladerna sa sager han: "Men jag sa ju att du skulle kopa mer!" Haha, antar att jag inte ar nog duktig pa att shoppa. At nyss middag. Spaghetti och kottbullar. Snacka om att jag saknar svenska kottbullar. De vi at idag var visserligen fardigkopta, men inte sarskilt goda. De smakade som fiskbullar. Saknar mammas hemmagjorda kottbullar. Naja.. Imorgon ska R ta med mig sa att jag kan anmala mig och eventuellt fa lite pengar fram tills att jag far mig ett jobb. Ska lamna mitt CV pa olika agenturer ocksa. Tydligen. Nu ska jag lagga mig pa sangen och lasa boken jag kopte med mig fran Arlanda - Tusen stralande solar.


Arsenal

Publicerat: 2009-02-09 14:53:08

Jag har ju glomt bort den basta nyheten pa lange! Hazel skrev till mig pa Facebook for ett par veckor sedan att hon hade en overraskning at mig. Har varit sa himla nyfiken pa vad det kan vara. Igar rakade G forsaga sig. Vi ska ga och se Arsenal! :) Den 21a februari. Ahhhh, jag ar sa himla glad! Langtar skitmycket, men det kanske ni forstar. Alla ar sa himla snalla med mig har. Jag ar riktigt tacksam!

Bank och shopping

Publicerat: 2009-02-09 13:31:29
Sitter och funderar.. Hur ska vi gora? Dessa hundproblem. Borde egentligen ga och duscha. Forsokte trana lite tidigare idag, men det var lattare sagt an gjort. Lite trangt for vissa ovningar. Naja. Gill och Hazel ska hjalpa mig att oppna ett bankkonto senare idag och sedan ska dom hjalpa mig att kopa lite klader. Jonathan gav det till mig i julklapp. Att fa shoppa lite. Bad honom att skriva en lista pa vad jag far kopa och det ar nastan sa att man rodnar nar man ser den. Har lovat att jag inte ska fa daligt samvete, men kan inte hjalpa det.

Idag har det regnat hela morgonen. Borjade redan igarkvall. Nu verkar det som att det har slutat. Skont. Kanner mig inte sa sugen pa att vandra runt i regnet. Igar var det soligt och skont. Det var lange sedan jag kande en sol som varmde sa mycket. Sjalvklart tycker alla har att det ar kallt. Mamma har rapporterat om -20°C och massor med sno. Jonathan kopte ett Wii Fit i helgen och vi provade pa det igar. Var riktigt skoj faktiskt. Provade rockringar, slalom och backhoppning. Min Wii Fit alder var 20, vilket ar ganska korrekt faktiskt. Visserligen ett par manader aldre an vad jag ar egentligen men det ar i alla fall battre an Jonathans 40. Nu ska jag grava fram en handduk och hoppa i duschen. Sedan blir det att plugga lite, tills det blir dags att fara.

De trakiga nyheterna..

Publicerat: 2009-02-08 13:46:24

Borde ha fattat att mamma skulle flippa ut. Kommenterade, smsade och ringde. Herregud! Naja.. De trakiga nyheterna ar i alla fall att inflyttningen till var lagenhet kommer att skjutas upp. Jakligt irriterande, men inte sa mycket att gora at. De nuvarande inneboendena fick meddelandet om att de har till slutet av februari pa sig att fytta ut redan i december. Nu sager dom helt plotsligt att mannen har haft en hoftoperation och att dom behover till april/maj pa sig innan de kan flytta. De har alltsa hallit operationen hemlig sa att de inte ska behova flytta. Inte sarskilt roligt eller schysst gjort, direkt. De har nu sagt att dom har till slutet pa mars. Detta betyder att vi inte far flytta in forran i april. Blir sa himla irriterad. Arg. Ledsen. Fast det ar inte sa mycket att gora at. I gengald for besvarligheterna det har ger oss, sa kommer vi inte behova betala hyra forran i september. Valdigt generost! Antar att alla moln har en guldkant.

Over till nagonting lite roligare. Dagen igar var jattemysig. Vi promenerade runt i affarer, kopte 6 st filmer, at varldens godaste tre ratters middag och sedan gick vi pa bio. The curious life of Benjamin Buttons var slutsald, sa vi sag Seven Pounds istallet. Jag tyckte den var riktigt bra faktiskt. Will Smith var skitbra. Tycker han ar sa himla mycket battre i mer seriosa roller an nar han ska vara den roliga actionhjalten som alltid har svar pa tal och ar slangd i kaften. Jag kan faktiskt rekomendera den filmen. Kom hem 00.40 ungefar och baddade ner oss i sangen. Jag somnade da pa en gang. Nu ska jag ga och kla pa mig och sedan ska vi ga ut pa en promenad. Ska dra in Jonathan i den lokala djuraffaren. Alskar att bara strosa runt i djuraffarer. Lite tragiskt kanske.. Nu maste jag skynda mig!


Middag och bio

Publicerat: 2009-02-07 18:09:53
Kom nyss hem fran Jonathans mormor. Satt och pratade lite, sag pa rugby och fikade. Ska snart borja gora oss i ordning och fara igen. Ska ata middag pa TGI Fridays och sedan ga pa bio. Ska se The curious life of Benjamin Buttons. Far hoppas att den ar bra! G lovade att hjalpa mig att fa internet till min dator, sa forhoppningsvis far jag det gjort snart. Sa jakla trakigt att blogga utan ett svenskt tangentbord. Blir mycket jobbigare att lasa ocksa. Har lite trakiga nyheter ocksa.. (Mamma, du behover inte do av en hjartinfarkt, det ar ingenting farligt) Det far vanta till imorgon, for nu ska jag lagga mig och vila lite innan vi far.

070209

Publicerat: 2009-02-07 11:33:18
Sa var man antligen framme. Resan gick bra igar, forrutom massa forseningar. Heathrow som sagt.. Usch. Vi tog det lugnt igar. Jag var sa himla trott. Och da hade jag anda sovit 3 ganger under dagen. Idag ska vi fara och shoppa lite, halsa pa Js mormor och eventuellt ata middag ute och ga pa bio. Ska hoppa i duschen nu och gora nagonting vettigt av mig sjalv.


Jag tog bort nedrakningen fran menyn sa nu ser den forjavlig ut. Jag vet! Orkar inte fixa det nu, sa ni far sta ut med det tills vidare.

Still up

Publicerat: 2009-02-06 00:57:57
Har fortfarande inte masat mig i säng. Kanske för att min säng är överfullt med väskor, kläder och diverse skit som inte hör hemma i en säng. Har ingen aning om var jag ska lägga det. Min iPod har inte laddat klart, så jag kan inte stänga av datorn ännu. Har ingen laddare man kan plugga in i väggen, så här sitter jag.. Jag och min iPod. Trötta och oladdade. Kan inte packa ner datorn heller. Åhh.. Ska upp om tre timmar. Jag har inte packat klart. Nu ska jag lägga min trötta oladdade rumpa i sängen och hoppas på någon timme sömn.

SNL med Beyoncé och Justin

Publicerat: 2009-02-05 23:14:31

Nä, nu tror jag att jag ska börja tänka på refrängen. Har rensat och plockat mest hela dagen, for och handlade lite och sedan har massa släktingar kommit på besök. Min farbror och kusin, mormor och morfar och min moster tittade förbi. Fick jättefina presenter av alla. En fickkniv, lite choklad, en kortlek, en osthyvel och ostkniv (handgjord och av renhorn - superfina!) och pengar. Tack så jättemycket till alla! Ska packa ner det sista, fixa iPoden och sedan ska jag lägga mig och se film. Blir riktigt tidigt imorgon. Måste stiga upp 04.00. Ska tydligen snöa som fasen också, så det känns lite jobbigt. Nåväl, det är bara att bita ihop. Men oj, så jag kommer sakna mina hundar! Har inte varit utan hund sedan jag var 4 år gammal. Även om det bara kommer att vara några månader så kommer det kännas jättekonstigt. Förhoppningsvis blir det så att jag och J skaffar hund i slutet av året.



Älskade Rocky...


... och älskade Bonzo

Blir förmodligen dåligt med uppdateringar imorgon, vilket kanske inte är så konstigt. Får se om jag kanske skrivet ett inlägg från Js dator. Har ju inget internet till min där borta än. Annars så får ni vänta tålmodigt till helgen. Då lovar jag att slänga in ett inlägg eller två. Nu tänkte jag avsluta sista kvällen i Luleå (shit, vad "domedagigt" det lät) med ett litet roligt videoklipp. En sketch från Saturday Night Live med Beyoncé och Justin Timberlake. Kan inte hjälpa att tycka att den är lite små söt, hehe.



Update: Det fungerar tydligen inte att "embedda" den här videon. Blir bara en svart ruta. Vill ni se klippet ändå så kan ni klicka här!



Godnatt på er och ha det så bra så länge!

Dagen före dagen

Publicerat: 2009-02-05 13:16:36
Jaha, så har dagen kommit. Sista natten med gänget, typ. Mitt plan går riktigt tidigt imorgon. Sista incheckning är 05.30. Usch, vad jobbigt. Är beräknad att landa i Stockholm kring 07.30 och sedan går planet till London inte förrän 11.30. Tror jag..? Måste kanske kolla upp det där lite bättre. Landar 12.50 engelsk tid och då ska Jonathans pappa hämta mig, eftersom Jonathan jobbar. Sedan ska jag bädda ner mig i hans säng och se film tills han kommer hem. Mys! Eventuellt att vi skulle gå ut och äta och kanske shoppa lite. Får se hur pigg jag känner mig.

Idag har jag rensat kläder. Har typ slängt 70-80% av min garderob. Lika bra att börja på ny kula när man har chansen. Sedan for jag och pappa ut till Storheden i snöstormen. Köpte två bullängder till ikväll när släkten kommer över, en datorväska (ful men praktisk), två hundskålar i keramik och en 15 kilos säck med hundmat. Intressant va? Nu ska jag äta lunch och sedan börja se över vad som ska tvättas (vadå sista minuten?) och packa det som är rent. Kanske blir lite dåligt med uppdateringar idag, men jag tror ni förstår.

Ha en trevlig dag!

Känner mig sjuk

Publicerat: 2009-02-04 21:32:19
Det har varit dåligt med uppdateringar idag, jag vet. Känner mig riktigt hängig och trött. Håller kanske på att bli sjuk? Mamma kom hem från Göteborg idag, så vi har mest tagit det lugnt. Sitter nu och ser säsongsstarten av Efterlyst. Ska bädda ner mig i sängen och fortsätta med det. Håller tummarna för att jag ska må bättre imorgon.



Måste säga att jag har lite svårt att ta Hasse Aro på allvar efter hans Let's Dance-eskapader, hehe.

Min skyddsängel

Publicerat: 2009-02-03 16:32:06
Jag och Sara tog en riktigt lång promenad och pratade om allt möjligt. När vi satte oss i bilen igen så gav hon mig en present. En liten brosch med en skyddsängel och en tillhörande dikt. Det var en sån himla gullig gest. När jag inte har henne som kan "mamma-sara-mig" så har jag en skyddsängel som ser efter mig. Åh, hon är den gulligaste människa som finns!


Hon vakar över dig
När natten är djup
Och förändringens vindar Starka.
Hon viskar mjukt I ditt öra
En lindrande änglasång.
Och när du sover med oro
Över dagens bekymmer.
Visar sig en ängel;
Så skön att skydda dig
På din väg.


Tack, söta Sara!

030209

Publicerat: 2009-02-03 11:17:18
Så har man äntligen lyckas vakna till och bli människa igen. Pappa väckte mig tidigt. Jonathan var i telefon. Han kunde inte fara in till jobbet på grund av snön. Chefen lät alla vara hemma med lön. Jon vad lycklig. Jag var trött. Pratade på en stund och sedan däckade jag i sängen. Igen. Tvingade mig själv att kliva upp och satte mig och åt frukost. Vaniljyoghurt med skivad banan - my favourite! Upptäckte 2 sms från Sara. Vad människan gjorde uppe så pass tidigt är fortfarande ett mysterium. Hon ska i alla fall följa mig och Rocky ut i skogen, så då ska jag ställa henne mot väggen. Kanske man skulle krypa ner i sängen en liten stund till? Den ser otroligt lockande ut ...

Rocky & jag tackar för idag

Publicerat: 2009-02-02 23:45:13

Sitter i skrivande stund med en liten (ehm..) betongsugga i knäet. Nu börjar det bli sängdags. Får hoppas att herrn behagar parkera sin rinnande nos någon annan stans.



Godnatt från mig (i träningskläder) och min knähund!


Update: Lyckades knuffa honom åt sidan, fast nu snarkar han för fulla muggar igen. Det är knappt att man har hjärta att flytta på sig. Och honom är människor rädd för! Om dom kunde se honom nu, så skulle dom förstå att det finns inga farliga hundraser
- bara farliga hundägare!

Mitt lilla monster, med sina söta ansiktsvalkar...

Snörapport från London

Publicerat: 2009-02-02 23:16:17
Ytterligare en, får man väl kanske säga. Jonathan håller mig uppdaterad med lite bilder. Och ja, det innebär att han också tog sig fram och tillbaka till sjukhuset med skinnet i behåll. Tack och lov!



Drömjobbet!

Publicerat: 2009-02-02 23:01:33
Ja, det är sant! Jag hittade mitt drömjobb. Fyllde i en ansökan och skickade in den nyss. Tyvärr är chanserna otroligt små att jag kommer att få det. Vill inte hoppas för mycket, då blir man bara besviken. Dom hade en plats och det är säkert hundratals (kanske tusentals?) som har ansökt. Det är bara att hålla tummarna. Det vore som en dröm som går i uppfyllelse. Nä, sluta hoppas nu Anna! Skärpning! Tänker inte säga vad det är för någonting. Inte än... Vågar knappt tänka tanken.. Would be too good to be true.

London lamslaget

Publicerat: 2009-02-02 16:01:02

Ja, det blev kanske lite värre än Jonathans bilder visade. Tunnelbana, bussar och flygplatser har lamslagits av snöstormen. Flygplatser! Snöstormar brukar ju i och för sig inte hålla i sig så länge och dom bör ju ha fått läget under kontroll tills på fredag. Men ändå.. Så jävla typiskt. Jag som trodde att jag skulle få slippa snön. London City Airport är helt stängd, men Heathrow är fortfarande öppen. Bara 2 stängda startbanor. Dom ska tydligen vara igång igen nu i eftermiddag. För en gångs skull är jag faktiskt glad över att åka till Heathrow. Tycker inte om den flygplatsen. London City Airport har varit betydligt trevligare (och snabbare) än Heathrow någonsin varit. Gillar Stansted också. Allt är bättre än Heathrow. Förrutom när det gäller snöstormar, kanske..


 
Bilder lånade från Aftonbladet


Update: Fan... Jag hoppas Jonathan kunde ta sig till sjukhuset idag.

Snö i London

Publicerat: 2009-02-02 11:29:18
När jag pratade med Jonathan igår berättade han att det snöade i London. Idag skulle det tydligen snöa ännu mer. Jag frågade honom (han älskar snö & vill alltid att det ska snöa när han är här) om han var glad för att det snöade. Sort of, svarade han, men Luleåsnö är mer speciellt.


Efter 10 minuters Londonsnöande

Another one down ...

Publicerat: 2009-02-01 23:38:46
Så var ännu en dag över. Har fått en massa nyttigt bortgjort, men tyvärr ingenting som har med flytten att göra. Imorgon blir det att sova ut och förhoppningsvis vakna tidigt. Inga alarm, med andra ord. Sedan ska jag ta tag i alla kläder. Rensa undan och dela upp allting i högar. 1) Ta med 2) Skickas ner 3) Lämna kvar och 4) Slänga. Sedan ska hög 1 och 2 ha en andra genomgång. Vad ska tvättas? Sedan är det bara att köra igång tvättmaskinen. Visst låter det spännande? Tyvärr måste det göras det också. Flyttar ju på fredag och har inte gjort någonting. Börjar kanske vara på tiden...?

Jag ringde morfar (pizzan blev tyvärr inställd) och hörde om han skulle med och promenera med hundarna imorgon. Han var på, så jag, morfar, Rocky och Sicko ska ut på långpromenad i skogen. Vädret skulle tydligen vara jättefint också, så det kommer nog bli jättemysigt! Mamma har kameran med sig till Göteborg så det blir tyvärr inga bilder. Nu ska jag hoppa i säng och se The Simpsons. Har alldeles för mycket som rusar runt i huvudet så jag måste se på någonting för att kunna somna. Då har man någonting att koncentrera sig på och kan släppa allting annat. Måste verkligen få sömn om jag ska orka med allt som ska hinnas med innan fredag. Suck! Godnatt på er

Korkskruvar

Publicerat: 2009-02-01 19:22:53


Pratade i ett tidigare inlägg om mina lockar. Här har ni dom! Så här ser det ut när jag inte har gjort någonting med håret. Detta innebär att mitt hår drar ihop sig och blir typ 5-10 cm kortare än vad det egentligen är. Vilket inte är så kul. Babyface som jag har så ser mitt huvud ut som en enda stor fotboll. Haha, charmigt va? Nu ska jag återvända till tv-soffan!

Armbandsbegäret kvarstår

Publicerat: 2009-02-01 15:08:18
Nä, nu ska jag sluta och sitta och dreggla över saker jag ändå inte har råd att köpa. Ska hoppa i duschen och sedan fara och handla. Ska bjuda över morfar och höra om han vill komma och äta pizza med oss. Sedan vore det kanske på sin plats att jag börjar rensa mina kläder. Imorgon är det tvätta hela dagen som gäller. Later dudes!

Stulen valp!

Publicerat: 2009-02-01 12:14:25
Kopierade detta från Trinidaz. Kan inte förstå hur någon kan göra så här? Hjälp Therese Perlman! Håll ut kik efter denna vovve. Kopiera det här inlägget och låt det cirkulera på internet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Jag har hund och kan inte föreställa mig hur hemskt detta måste kännas och hur dåligt stackars Therese måste må. Håller tummarna för att söta Neo kommer att återvända till sin rätte ägare.


Hej, På nyårsnatten försvann min älskade hund Neo ifrån vår gård i Tygelsjö.
Han är en rottweilerhane på 6 månader. Svart med bruna tecken, chippad.
Jag har inte hört nånting om honom, inte nån som sett honom eller liknade på 13 dagar, och jag lider otroligt mkt av detta, för han betydde allting för mig.
Jag tror att någon tagit Neo, och tänker behålla honom, och skulle mitt mail komma till den som har honom, snälla lämna honom tillbaka, jag köper en ny hund åt er, så länge ni bara ger mig min Neo tillbaka.
Har du sett eller hört nånting som kan leda min hund hem igen kommer du belönas generöst.
Jag gör allt för att min älskling ska komma tillbaka.
SNÄLLA skicka detta mail vidare, enda sättet jag kan nå ut i sverige på.
Har gjort allt, polisanmält, anmält på diverse hemsidor, radion, sydsvenskan, kvällposten, lappar överallt där jag bor osv.

Therese Perlman 070-4164073
Tillgänglig 24 timmar om dygnet
[email protected]
Kontaka mig eller polisen på 11414

Fortune

Publicerat: 2009-02-01 11:52:18
RSS 2.0