En fördel med att ha engelsk pojkvän...

Publicerat: 2009-01-30 21:47:11
... är att man inte känner sig lika dum i huvudet när turister kommer fram och pratar med en på stan. Förut (trots att jag alltid haft lätt för språk) tog alltid blygheten över och det blev mycket: "Ehh... I'm not sure. Ehhhh.. (det nervösa skrattet slank vanligtvis ut här någonstans) Hmm... I don't know. Bye!" Jag var nog snabbast i världen på att avsluta samtal och gå därifrån. Om det nu skulle vara någon slags merit.. Nu är jag så van att pladdra på engelska och skriva på engelska att orden bara flyger ur munnen. Som ni kanske kan gissa så råkade jag ut för det här idag. Ett gäng turister kom och frågade efter en inredningsbutik på Kungsgatan så jag berättade var det låg. När jag inte guidade främlingar gjorde jag ärenden på stan och handlade lite. Resten av dagen har varit tråkig vardag. Grejat på med hundarna, diskat, städat undan, fixat mat. Känner mig lite hängig så det blir nog en tidig kväll ikväll. Imorgon är det fullt upp! Dock bara vardagssysslor och hundarna som ska tas hand om, men det är mer än nog. Måste plugga också. Får se hur det går.

Hoppas ni har en trevlig fredag!

Snälla H&M!

Publicerat: 2009-01-29 23:18:57
Åhhh, vad less jag blir! Gjorde en stor beställning hos H&M i början av januari. Nu har en vara försvunnit från beställningen. Helt och hållet! Den fanns med i orderbekräftelsen och nu är den som bortblåst. Så himla irriterande! Självklart är varan slutsåld också när jag tänkte "beställa om" den. Skrev ett mail till kundtjänsten nyss. Förhoppningsvis är dom tillmötesgående och börjar inte tjaffsa. Fast det brukar dom inte göra. Nåja, får hålla tummarna för att det löser sig.

Har haft en ganska tråkig dag idag och noll lust att uppdatera. Klev upp tidigt och körde till Djursjukhuset med Rocky. Han var så himla duktig! Veterinären ryckte bort hår, lyfte tassar, kollade i halsen, klämde och kände på körtlar och lyssnade på hjärtat. Han satt så snällt och sniffade och kollade. Rörde sig inte ur fläcken på hela undersökningen. Däremot rapade han två gånger. Jag kände mig som en stolt mamma! Han kunde inte ha uppfört sig bättre. Hon tyckte att han var superfin. Och det är han ju! Vi gav han 3-års vaccinet också när vi ändå var där. Stannade på hemvägen och köpte sushi och en cola. Resten av dagen har spenderats med hundarna och tv-tittande typ. Inte särskilt spännande. Imorgon ska jag skjutsa mamma och mormor till flygplatsen, på besök hos barnmorskan och sedan uträtta lite ärenden på stan. Måste upp tidigt, så därför tänkte jag hoppa i säng nu!

Godnatt!

Filmtips!

Publicerat: 2009-01-28 21:21:49
Ännu en av mina absoluta favoritfilmer. En mycket tragisk historia. En tragisk sann historia till och med. Handlar om Gerry Conlon som tillsammans med tre vänner (kända som The Guildford four) fick livstids fängelse för ett terrordåd dom inte utfört och därigenom mordet på fem människor. Efter att ha blivit torterade i sju dygn skriver de på en erkännelse. Att de är oskyldiga är något som poliserna vet om, men undanhåller. Gerry's pappa och släkt blir också indragna och fällda för medhjälp till mord. Man får i filmen följa Conlons 15 år långa kamp om rättvisa och upprättelse. Denna händelse, som alltså har inträffat på riktigt, har kallats "ett av Englands mest avskyvärda rättsövergrepp i modern tid." Daniel Day-Lewis, Emma Thompson och Pete Postlethwaite gör alla tre en lysande insats.



Detta är en helt klart sevärd film! Den är väldigt gripande. Man blir så förbannad, men ändå så inger den hopp. Okej, låter superklyschigt, men det är lite svårt att förklara. Är ni nyfikna så kan ni kolla in trailern här nedanför:

Grå vardag

Publicerat: 2009-01-28 16:00:38

Har fått en del gjort idag. Riktigt skönt att veta att man gjort lite nytta för en gångs skull. Hela listan är inte avklarad än och jag tror inte jag orkar att ge mig in på någonting nytt idag. Eventuellt börja med uppgiften till skolan, men det återstår att se. Är så otroligt trött att jag helst av allt bara skulle vilja sova. Kunde inte alls sova inatt. La mig och såg en film, en av mina favoritfilmer faktiskt. (På tal om film, så hade jag tänkt ge er ett filmtips senare ikväll. Är ni intresserade? Kika in senare) När den slutade kring 02-tiden så var jag fortfarande pigg. Startade fjärde skivan från Futuramaboxen, såg några avsnitt och helt plötsligt måste jag ha somnat. Från ingenstans. Det var roligt så länge det varade. Klockan ringde tidigt och då vara det bara att slå upp sina blå och masa sig ut på promenad. Gick ungefär 8.9 km. Det var så skönt! Pluggade in iPoden och bara gick. Detta har jag fått bortgjort från gårdagens lista:

  • Ta en morgonpromenad
  • Städa ur mina garderober
  • Dela upp kläder som ska med, skickas ner, lämnas kvar och slängas
  • Rensa jackor och skor
  • Fortsätta med receptboken
  • Hitta på någonting roligt med hundarna
  • Börja med källkritiksuppgiften

Dagen är ju trots allt inte slut ännu. Ska förmodligen hitta på lite sökaktiviteter med Rocky och som sagt eventuellt (om jag inte däckar av trötthet) kanske jag hinner börja på källkritiken. Vem vet?

Att göra - onsdag

Publicerat: 2009-01-27 22:07:34

Ligger utsträckt på sängen och funderar. Finns massor som jag borde göra. Viktiga saker som jag inte bara borde göra, utan måste göra. Istället ligger jag här och filosoferar. Mailar uppfödare. Viftar på tårna och nynnar lite för mig själv. Imorgon måste jag sätta igång. Måste verkligen börja få struktur på mina dagar. Hjärnan känns som gröt och jag är konstant trött. Detta borde väl hålla mig igång under morgondagen?

  • Ta en morgonpromenad
  • Städa ur mina garderober
  • Dela upp kläder som ska med, skickas ner, lämnas kvar och slängas
  • Rensa jackor och skor
  • Fortsätta med receptboken
  • Hitta på någonting roligt med hundarna
  • Börja med källkritiksuppgiften

Det som inte hinns med imorgon får jag fortsättta med på torsdag. Då ska jag även en sväng med Rocky till veterinären. Nu har jag i alla fall en bra start och en lista som ska bockas av. Alltid någonting, eller hur?

Dagens låt

Publicerat: 2009-01-27 15:51:01

Nirvana - Where did you sleep last night? (Live)

Ord känns överflödiga. Det här är musik. 03.26 och framåt - pure magic! Lyssna och njut.

270109

Publicerat: 2009-01-27 14:49:18
Jag ska snart gå ut med hundarna, men tänkte slänga in ett inlägg först. Dagen har varit kort. Kort och seg. Vaknade imorse när pappa for till jobbet. Klev upp och la mig i soffan med hundarna. Mysigt! Somnade sedan om och vaknade efter 12 någon gång. Låg och drog mig länge och väl. Vad är skönare än det? Tyvärr resulterar det i att man är tre gånger så trött som om man klivit upp på en gång. Typiskt. Jag som lovat mamma att rensa och städa ur alla jackor och skor jag inte ska ha kvar från hallen. Får ta i tu med det när jag kommer in med bröderna bus. När man talar om trollen ... Gotta go!

Mitt moraliska bloggstöd

Publicerat: 2009-01-26 22:38:15
Vet inte om han ser så imponerad ut...


Min lilla långnäsa

Mitt hår och jag

Publicerat: 2009-01-26 22:24:25

Så fruktansvärt annorlunda är det ju inte. Klippte bara topparna, men nu får ni se hur jag ser ut i alla fall. Hoppas ingen datorskärm sprack. Frisören var så snäll och plattade mitt hår också. Är så skönt att få ha rakt hår! Plattar typ aldrig håret längre då mitt hår är lite speciellt. Det är skitkänsligt. I vanliga fall har jag lockigt hår. Och då menar jag (tyvärr) inte hollywood-svall-lockar utan jag menar lockar. Typ korkskruvar. Jag tycker inte om det alls, men Jonathan finner det ganska underhållande. Ni vet scenen i Simpsons - The movie, när Homer drar i grissvansen? Curly, straight, curly, straight, curly, straight. Den scenen utspelas ganska ofta mellan mig och honom. Mina lockar motsvarar grissvansen. Detta är ett intresse som många tycks dela. De flesta jag känner har någon gång dragit i mina lockar. 

So there you have it! Historien om mig och mitt hår. Nu ska jag se om jag kan hitta på någonting vettigt att göra innan sängdags.  

Frisören

Publicerat: 2009-01-26 10:00:28
Vaknade för dryga timmen sedan. Har ätit frukost och gjort mig i ordning. Ska snart börja klä på mig och gå till bussen. Ska vara hos frisören klockan elva. Är så jäkla trött. Somnade sent, spenderade halva natten med att drömma mardrömmar och vakna upp stup i kvarten och sedan ringde klockan 08.35. Snoozade i tjugo minuter och sedan var jag fit for fight (typ). Efter frisören ska jag gå på skojakt och sedan ta bussen till mormor och morfar och lämna ett par jeans. Knappen har ramlat av, så jag tänkte höra om mormor kunde hjälpa mig och fixa det. Sedan ska jag skynda mig hem, ta ut lilla Bonzo och sedan bara ta det lugnt. Där har ni min dag. Är det inte fascinerande?


Sommarinspiration

Publicerat: 2009-01-25 21:53:24
 
Jeansväst £27.41 - Asos  Blommig klänning £39.15 - Asos

 
Ripped jeans £29.37 - Asos  Skor 399 kr - Nelly

Åh vad jag önskar att det vore sommar! Tänk er detta till en fräsch och solbränd kropp. Vet inte om det blir Frankrike i år för min del. Skulle vilja fira midsommar här hemma i Luleå. Frankrikeresorna brukar ju i och för sig vara kring slutet på juli/början av augusti. Gäller bara att ha nog med lediga veckor från jobbet. Måste ju hem i ungefär två veckor i slutet av vårterminen och göra lite slutprov och en muntlig redovisning. Jaja, det löser sig väl.. Först och främst gäller det ju att få anställning. Inget shoppande för min del. Men man kan ju alltid drömma...

Mitt flyttkapital

Publicerat: 2009-01-25 17:58:50
Att jag har stora summor att röra mig med är ju en direkt överdrift. Jag har £20 på fickan när jag landar på Heathrow. Med dagens valutakurs är £20 ganska precis 227 kronor. Den som spar, han har.

Söndagsmys

Publicerat: 2009-01-25 16:09:30
Ja, jag lyckades faktiskt somna till slut. Vaknade redan vid 11-tiden men låg och drog mig och såg lite tv tills 13-tiden. Mamma gav mig till och med frukost på sängen. Vardagslyx! Har busat lite med Bonzo. Han har fått leka och söka sina leksaker hela morgonen. Han är så gullig när han väljer saker. Säger man hämta klumpen, så gör han det. Säger man hämta bollen så gör han det. Fast ibland får han lite beslutsångest och försöker trycka in båda två i munnen samtidigt. Behöver jag nämna att det inte går så bra?

Idag har dagen varit typiskt och väldigt söndagig. Har blivit bjuden till en kompis på husesyn (inspektion skulle jag vilja kalla det) och ett eventuellt bakeri. Påpekade lite försiktigt att det sker på egen risk och att kök faktiskt kan brännas ner. Jaja, menade han, det finns ju människor som livnär sig på att göra kök. Det är väl en härlig inställning? Skämt åsido. Får se om jag orkar masa mig i väg. Imorgon är det klippning som gäller. Har även fått tillåtelse (och mammas bankomatkort) att kika på skor imorgon.

Nä, nu ska jag söndagsmysa vidare!

Kärlek och sömnproblem

Publicerat: 2009-01-25 02:08:31
Ligger och lyssnar på musik och kan verkligen inte sova. Det har inte blivit någon uppdatering alls idag. Beror till stor del på att jag har haft en riktig skitdag. Varit riktigt deppig och grinig, rent ut sagt. Det lustiga är att jag inte har någon aning om varför. Ja, herregud.. Jonathan kom hem vid 23-tiden och då gjorde han mig på bättre humör igen. Som alltid. Det är en dold talang som han har. Det spelar ingen roll hur förbannad, ledsen, uppgiven eller tjurig jag är. Han får mig alltid att le och skratta. Det är världens skönaste känsla. Att alltid ha någon att luta sig mot när det blåser som hårdast. Att alltid ha någon som värmer en när nätterna är som kallast. Att alltid ha någon som fångar en när man faller. Visst är det mysigt med kärlek?

Har kommit in i en av mina sedvanliga kan-inte-sova-perioder. Det är så himla jobbigt, särskilt när man inte vill något hellre än att få sova. Oj, BBC's serie Planet Earth började nyss på Animal Planet. Handlar om öknar. Jackpott!

Duktiga jag!

Publicerat: 2009-01-23 19:00:01

Herregud, vad jag har fått saker gjort idag! EU-kortet är beställt liksom en tid hos barnmorskan och frisören. For även och handlade åt mamma och sedan lagade jag mat. Kycklingfajitas! Hur gott som helst! Har skrivit och skickat in den första historieuppgiften. Hur produktiv är inte jag? Resten av dagen kommer att vara fruktansvärt oproduktiv. Ska bädda ner mig i soffan, äta Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake, se lite film och sedan somna tiiiidigt. Den perfekta fredagskvällen? Ja, det är då inte långt ifrån!

Trevlig helg på er!



Just nu vill jag ha:

Publicerat: 2009-01-23 01:02:05


Smakar det så kostar det! Minst sagt.. Någon arbetsgivare i London trakten som möjligtvis kikar in på min blogg (och kan läsa svenska...)? Ni får gärna anställa mig nu på en gång!

Dagens låt

Publicerat: 2009-01-22 21:15:16

Bob Dylan - Visions of Johanna (Live 1966)

LOVE IT!

7 timmar senare...

Publicerat: 2009-01-22 20:31:09

... och inte mycket gjort. Började knåpa lite på min receptbok, som sagt. Har tyvärr inga batterier till kameran, så jag kan inte visa er. Ska försöka komma ihåg att köpa batterier imorgon. Jag hade ju värsta visionen om att det skulle bli en svincool bok. Originell, personlig och häftig. Det gick inte så bra. Min handstil är slarvig och jag råkade kladda alldeles för mycket med limmet. Tänkte ge upp och skrota hela idéen där ett tag, men jag höll i. Det är väl ändå roligare med en personlig och charmig receptbok med ens egna favoritrecept än en massproducerad bok till hälften fylld med recept man aldrig skulle använda ändå? Under mitt knepande och knåpande har jag haft Rocky och Bonzo vid min sida som moraliskt stöd. Sällskapet bestod också av celebriteter som Bob Dylan, Nirvana, Janis Joplin, Babyshambles, Led Zeppelin, Duffy, Glasvegas och Amy Winehouse. För att nämna några.

Nu ska jag göra färdigt historieuppgiften! Om jag så måste sitta hela natten..

Godmorgon

Publicerat: 2009-01-22 13:02:33

Lyckades släpa mig upp för ungefär en timme sedan. Har nyss klivit ur duschen och sitter och funderar på vad jag ska göra idag. Tro mig, det är massor jag måste göra, men jag har ingen ork. Var har den tagit vägen? Har fortfarande massvis att ta reda på och fixa innan jag flyttar. Om exakt två veckor spenderar jag min sista kväll här i Luleå. Lovely Luleå. Fortfarande har jag inte rensat igenom mina garderober. 1 down, 3 to go. Jag har inte tagit reda på hur mycket det kostar att ha 15-20 kg övervikt när det gäller incheckat bagage från Luleå till London. Jag måste beställa klipptid och köpa nya sneakers. Jag måste beställa tid hos barnmorskan och ringa Försäkringskassan. Undersöka EU-kortet lite närmare. Börja tvätta och leta reda på allt som ska med. Köpa en ny resväska. Puh... Listan kan göras lång. Väntar nog med det mesta till i helgen då mamma kan sparka mig i baken, så att jag får någonting gjort.


Jag tror jag ska sätta mig med min receptbok. Det är ju också en typ av förberedelser, right? Sedan måste jag börja med historian.

Min fina

Publicerat: 2009-01-21 18:06:45

Inredning

Publicerat: 2009-01-21 15:52:59

Nä, usch vad svår historieuppgiften var! Speciellt svår rent kunskapsmässigt var den väl inte, men jag kommer inte på någonting att skriva. Ska nog krypa ner i soffan och lusläsa lite inredningstidningar istället. Få lite inspiration och idéer. Åhh, vad jag längtar tills vi får inreda våran 3a i Bexley! Vill börja renovera och göra om på en gång och jag har inte ens sett den. Däremot har jag hört rykten om en brun heltäckningsmatta i vardagsrummet. Får mardrömmar bara av att tänka på det! Får hoppas att de nuvarande hyresgästerna har haft bättre smak än så. Tro mig, inga heltäckningsmattor kommer att bli särskilt långlivade i den lägenheten. Not on my watch! Fast det gäller ju att ha ekonomi till att byta ut och lägga nytt. Måste ju trots allt få oss möbler och sånt också. Nog vet jag det löser sig! Nu ska jag köra ner näsan i mina tidningar och drömma mig bort till mitt drömhem.


Långpromenad med älskling

Publicerat: 2009-01-21 14:25:43
Har nyss kommit in från en långpromenad med Bonzo. Är sjöblöt och iskall om fötterna! Usch.. Själva promenaden var hur trevlig som helst. Det var riktigt djup snö på vissa ställen (typ upp till knäna) och Bonzo hade inte kunnat vara gladare. Han såg ut som en kalv på grönbete.


Nyfiken i en strut


Busunge!


Söker pinnen


Full karriär

Nu hade jag tänkt sätta mig ner och göra lite historieuppgifter. Känns konstigt att ha någonting att göra helt plötsligt, men oj så skönt! Sedan ska jag börja med mitt klipp- och klisterprojekt. Om mamma kommer ihåg att köpa med sig lite lim, det vill säga. Ha det gött så länge!

Filmtips!

Publicerat: 2009-01-20 21:39:42
Mådde inget vidare när jag steg upp. Skrotade alla att-göra-planer och bäddade ner mig i soffan med Rocky liggandes mina ben. Mysigt! Perfekt benvärmare om inte annat. Tog fram lite snask och såg på The Deer Hunter. En av mina absoluta favoritfilmer. En riktigt bra skildring av krig och vad som händer med människor i krig. Vad ett krig gör med vanliga människor helt enkelt. Skådespelare som Robert De Niro, Christopher Walken, Meryl Streep och John Cazale. Skitbra! Blir så berörd av att se John Cazale. Han var döende i cancer under filminspelningen och det syns. Han ser så fragil ut. Regissören såg därför till att Cazales scener skulle spelas in först. Han dog innan filmen hann komma ut 1978.




John Cazale, Chuck Aspegren, Robert De Niro, John Savage och Christopher Walken

Filmen rekommenderas starkt! Den är inte en typisk Hollywood krigsfilm, där allt går ut på att skjuta och spränga. Den är betydligt djupare och framför allt bättre än så. Så har ni lyckats missa att se den, så gör det! Ni kommer inte ångra det.

Matlagningsinspiration

Publicerat: 2009-01-19 22:33:31
Idag var det dags för skola. Uppstarten av min historiekurs var idag. Ska läsa det på distans medan jag är borta. Sedan kommer jag att komma hem och göra lite prov och en muntlig redovisning i slutet av terminen. Det kommer nog gå bra. Får bara se till att jag tar mig tid att plugga vid sidan om jobbet. Efter skolan tog jag mig en sväng på stan. Hittade en cool bok som jag köpte. Hade nämligen tänkt göra min egen kokbok. Nej, inte skriva mina egna recept eller så! Hade däremot tänkt att skriva in några av mina favoritrecept och sådana som kan vara roliga att prova på. Imorgon blir det klippa och klistra! Blir ju mycket roligare med en personlig kokbok, eller hur? Jag älskar verkligen att laga mat. Det är hur roligt som helst, förutsatt att man får laga rolig mat. Det känns ju inte så jätteinspirerande att ställa sig och laga makaroner och korv. Lägger upp bilder på mitt kokboksfixande imorgon.

Nu ska jag lägga mig och se Futurama. Serien är gjort av Matt Groening, alltså skaparen av The Simpsons. Den är helt okej, men inte lika rolig som Simpsons. En bra serie att titta på lite slött. Ska försöka hålla mig vaken tills Jonathan kommer hem efter att ha varit och tränat. Får se hur det går. Godnatt på er!

Kvällslektyr

Publicerat: 2009-01-18 22:33:33

Kass kvalité

Sitter och läser lite i en broschyr från Försäkringskassan som mamma skrev ut åt mig. Den säger väl mig inte sådär jättemycket utöver det jag redan visste. Tydligen ska jag skaffa ett EU-kort, det vill säga det Europeiska sjukförsäkringskortet. Jonathan har alltid pratat om att jag ska skaffa ett NHS-card (National Health Service card). Undra om det är någon skillnad på dom två? Framför allt vad är skillnaden på dom två? Måste ringa Försäkringskassan imorgon. Får passa på att fråga då.

Nu ska jag hoppa i säng och se film!

Edit: Måste passa på att tacka snälla Lina för hjälpen och för att hon stod ut med mina frågor och önskemål!

To be continued

Publicerat: 2009-01-17 02:08:23
Har knepat och knåpat hela dagen med designen. Funderat och kodat. Visste inte ens vad jag ville ha när jag började, men nu har jag i alla fall kommit en bit på vägen. Det är fortfarande en massa saker som tjorvar. Profilbilden har helt försvunnit och jag har inte den blekaste om var den har tagit vägen. Placeringen på datum och tid ska ändras. En nedräknare ska också läggas in, med nedräkning till flytten. Provade lägga in den men eftersom hela menyn verkar tjorva, så funkade inte det heller. Det blir att ta nya tag imorgon, för jag är dödstrött.

Godnatt!
RSS 2.0